Hamburger de pasare

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Hamburger de pasare

Se taie ceapa marunt si se prajeste intr-o tigaie anti aderenta cu putin ulei pana devine sticloasa. Se macina carnea cu ceapa si painea inmuiata la masina de tocat cu sita cu gauri mari o singura data. Se amesteca compozitia cu sare, piper si cardamon si se lasa la rece o ora ca gusturile, sa se impreuneze. Inainte de a le frige pe gratar este bine de pregatit tot ce ne trebuie pentru un hamburger gustos. Pregatim painici rotunde, felii de rosii, ceapa, castraveti murati, foi de salata verde, sos de maioneza si ce mai doriti sa puneti. Pe o plansa curata punem o forma rotunda si adaugam carnea in ea pana se formeaza hamburgerul. Incingem bine o tigaie cu grill si ungem cu putin ulei si cand uleiul se incinge punem cu o spatula hamburgerul la grill. Il lasam pe o parte 2-3 minute ca sa se faca bine, dar sa nu se usuce si il invartim pe partea cealalta acoperim cu un capac pt. un minut-doua, dupa care scoatem capacul si il lasam inca 2 minute pana este gata;dupa care il asezam in painicica cu tot ce dorim. Daca nu aveti forma rotunda pentru hamburger, se pot face cu mana parjoale mari si nu plate. Cand le frigeti in tigaie nu trebuie sa se usuce, trebuie sa fie suculente. Inca un pont - cand macinati carnea, este bine de lasat putina grasime pe sferturi sau de adaugat putina grasime ca hamburgerii sa fie suculenti. Pacat ca nu am poze, dar ies minunati si foarte buni pt. o masa copioasa, mai ales pentru copii caci ei se dau in vant dupa asemenea lucruri.

Ingrediente Hamburger de pasare

500 gr de piept de pasare

500 gr de sferturi de pasare fara oase

1 ceapa mare

2 felii de paine alba inmuiate in apa

sare

piper

cardamon

Categorii