Harira, supa marocana

Harira este o supa marocana la mare cautare in timpul Ramadanului, pentru ca este foarte nutritiva si ii ajuta pe musulmani sa reziste orelor de nemancare, cand postesc de la rasarit pana la apusul soarelui

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Harira, supa marocana

Intr-un vas se incalzeste uleiul de masline. Se taie ceapa si carnea in cuburi mici si se pun peste uleiul incalzit.

Se adauga lintea, telina tocata marunt, rosiile decojite si tocate si se acopera cu apa. Se mai adauga nautul scurs bine, cubul de supa, lingurita de concentrat de tomate si condimente dupa gust.

Se toaca marunt coriandrul si patrunjelul si se adauga la supa. Se fierbe timp de 1 ora la foc mediu.

Se amesteca faina cu apa si se toarna acest „sos“ in supa. Se adauga taiteii, se amesteca si se fierbe 10 minute.

Se serveste cu coriandru proaspat si suc de lamaie. Harira este gata!

Ingrediente Harira, supa marocana

1 ceapa

150 gr carne de vita

1 tulpina de telina

80 gr linte

600 gr rosii decojite

400 gr naut

40 gr taitei

1 cub de supa

1 buchetel de patrunjel

1 buchetel de coriandru

o lingurita de concentrat de rosii

sare

piper

curcuma

ghimbir pudra

ulei de maslina

50 gr de faina

apa

Categorii