Hummus cu lipii

Reteta culinara Hummus cu lipii din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Hummus cu lipii

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Hummus cu lipii

Pentru lipici: 150 g făină integrală (sau secară, sau ovăz) 130 g faina 000 un vârf de cuțit de sare 1 lg ulei de măsline 200 ml apă 1 lg bicarbonat Pentru hummus: 1 borcan de 540 g (scurtat 400 g) 1 lg ulei de măsline 2 catei de usturoi sare suc de lămâie 1/2 lingurita de chimen macinat 8 lg suc de năut

Lipici: amestecati cele doua tipuri de faina, cu sare si bicarbonat de sodiu (nu am stins-o). Adăugați apă și ulei de măsline. Se amestecă puțin, cât să formeze crusta. Daca este prea lipicios mai adaugam putina faina. Nu o framanta prea mult, pentru ca se va intari! Se lasa sa se odihneasca 20 de minute, acoperit.

Pentru hummus: puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie, amestecați și gustați dacă aveți nevoie de mai multă sare sau suc de lămâie.

Se întinde aluatul pentru lipici, se decupează forma dorită. Am decupat cu un bol de plastic, cu diametrul de 15 cm. Au iesit 8 lipici. Am pregatit o tigaie de clatite, am uns-o cu ulei, am pus cate 1 baton pe rand. Se întorc când s-au rumenit. Nu le lăsați prea mult în tigaie, pentru că se vor usca. Am făcut la fel cu ceilalți.

Am servit hummus-ul cu bețișoare și salată de legume.

Ingrediente Hummus cu lipii

Pentru lipii:

150 g faina integrala (sau secara,sau ovaz )

130 g faina 000

un praf sare

1 lg ulei masline

200 ml apa

1 lg-ta bicarbonat

Pentru hummus:

1 borcan naut 540 g ( scurs 400 g)

1 lg ulei masline

2 catei usturoi

sare

zeama lamaie

1/2 lingurita chimen macinat

8 lg zeama de la naut

Categorii