Hummus cu lipii

Reteta culinara Hummus cu lipii din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Hummus cu lipii
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Hummus cu lipii
Lipici: amestecati cele doua tipuri de faina, cu sare si bicarbonat de sodiu (nu am stins-o). Adăugați apă și ulei de măsline. Se amestecă puțin, cât să formeze crusta. Daca este prea lipicios mai adaugam putina faina. Nu o framanta prea mult, pentru ca se va intari! Se lasa sa se odihneasca 20 de minute, acoperit.
Pentru hummus: puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie, amestecați și gustați dacă aveți nevoie de mai multă sare sau suc de lămâie.
Se întinde aluatul pentru lipici, se decupează forma dorită. Am decupat cu un bol de plastic, cu diametrul de 15 cm. Au iesit 8 lipici. Am pregatit o tigaie de clatite, am uns-o cu ulei, am pus cate 1 baton pe rand. Se întorc când s-au rumenit. Nu le lăsați prea mult în tigaie, pentru că se vor usca. Am făcut la fel cu ceilalți.
Am servit hummus-ul cu bețișoare și salată de legume.
Ingrediente Hummus cu lipii
Pentru lipii:
150 g faina integrala (sau secara,sau ovaz )
130 g faina 000
un praf sare
1 lg ulei masline
200 ml apa
1 lg-ta bicarbonat
Pentru hummus:
1 borcan naut 540 g ( scurs 400 g)
1 lg ulei masline
2 catei usturoi
sare
zeama lamaie
1/2 lingurita chimen macinat
8 lg zeama de la naut