Hummus rosu

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Hummus rosu

Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc la hummus simt nevoia irezistibilă să încerc noi combinații, să văd dacă e chiar o nebunie a mea sau felul ăsta e bun no matter what! Eu una declar solemn: e bun oricum, în orice combinație, la orice oră, părerea mea! Ieri mi-a venit din nou pofta de hummus (deși cu o zi înainte tocmai mâncasem o porție, cu falafel și labneh-cremă de iaurt, la un restaurant arăbesc), așa că am pus peste noapte la înmuiat o cană de năut, azi l-am fiert și am pus ingredientele de bază de aici și în plus jumătate de linguriță de chimion măcinat, apoi am adăugat roșii deshidratate, lăsate la hidratat tot peste noapte în apă călduță, două lingurițe cu pastă de ardei iute- toate au ajuns în blender, peste compoziția de bază și apoi am mai aruncat cu grație o mână de frunze de pătrunjel tocate mărunt. Nebunie totală! Mâine o să încerc o altă combinație, că mi-a mai rămas năut fiert, dar până atunci mă duc să mai mănânc niște hummus din ăsta, că prea e bun! Poftă bună! Alte retete delicioase gasiti pe blogul Mariana Kitchening.

Ingrediente Hummus rosu

1 conservă de năut (sau fiert în casa

este mult mai bun aşa)

2 linguri de tahina (pastă de susan)- eu atât am pus aici-  sau mai multe

dacă preferați

dar nu mai mult de 4

totuși

pentru că e super consistentă și apoi o să vi se pară puțin grețoasă

4 căței de usturoi

zeama de la o lămâie (sau mai mult dacă vă place

oricum o să gustați să potriviți de condimente)

2 linguri ulei de măsline

sare

după gust

piper

1/2 de linguriță (eu am pus un amestec arăbesc)

ulei de măsline

boia de ardei dulce/sumac

boabe de năut sau muguri de pin ușor rumeniți pentru decor

umătate de linguriță de chimion măcinat

roșii deshidratate

lăsate la hidratat tot peste noapte în apă călduță

două lingurițe cu pastă de ardei iute

o mână de frunze de pătrunjel tocate mărunt

Categorii