Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa - Cum se prepara acest Humus clasic - Reteta gustoasa de casa: Scurge si clateste nautul (daca folosesti

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

 

Humusul este o pastă cremoasă pe bază de năut, tahini (pastă de susan), usturoi, lămâie și ulei de măsline, originară din Orientul Mijlociu. Este un preparat extrem de apreciat în bucătăriile din întreaga lume datorită gustului său bogat și valorilor sale nutritive. Il poti pregati in dievrse combinatii, practic este unul dintre cele mai versatile preparate. Pentru acest Humus clasic - Reteta gustoasa de casa, am folosit urmatoarele ingrediente: naut, pasta susan (tahini), lamaie, usturoi, ulei de masline, condimente.

Ingrediente Humus clasic - Reteta gustoasa de casa: 1 conserva naut (400 g) sau 250 g naut fiert in casa 2 linguri pasta de susan (tahini) 2 linguri zeama de lamaie 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline ½ lingurita sare ½ lingurita chimen macinat (daca nu va place, nu puneti) 3-4 linguri apa rece (pentru cremozitate)

Cum se prepara acest Humus clasic - Reteta gustoasa de casa:

Scurge si clateste nautul (daca folosesti din conserva). Daca vrei un hummus extra fin, poti indeparta cojile boabelor de naut.

Paseaza usturoiul cu zeama de lamaie si lasa-l cateva minute pentru a-si intensifica aroma.

Adauga tahini, sare, chimen si ulei de masline, apoi incepe sa mixezi cu un blender. Incorporeaza nautul treptat, mixand pana devine o pasta omogena. Adauga apa rece putin cate putin, mixand in continuare pana obtii textura dorita. Vei vedea ca iese mai fin si mai cremos daca adaugi putina apa rece.

Potriveste gustul cu condimente, apoi transfera humusul intr-un bol.

Garniseste cu ulei de masline, boia afumata, mix de seminte sau cu ce iti place.

Serveste cu paine prajita, lipie proaspata, legume crude, etc.

Incearca si reteta de Humus cu avocado, o varianta foarte gustoasa sau reteta de Humus cu ardei copt.

Din seria preparatelor pe baza de naut, iti recomandam si reteta de Tocanita de naut, o reteta gustoasa de post.

Ingrediente Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

Ingrediente Humus clasic - Reteta gustoasa de casa:

1 conserva naut (400 g) sau 250 g naut fiert in casa

2 linguri pasta de susan (tahini)

2 linguri zeama de lamaie

1 catel de usturoi

2 linguri ulei de masline

½ lingurita sare

½ lingurita chimen macinat (daca nu va place, nu puneti)

3-4 linguri apa rece (pentru cremozitate)

Categorii

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl