Humus cu faina de naut si avocado
Humus reţetă. Reteta culinara Humus cu faina de naut si avocado din categoria Mancaruri de post. Specific Liban. Cum sa faci Humus cu faina de naut si avocado
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Humus cu faina de naut si avocado
Făina de năut este una dintre alternativele cele mai sănătoase la făina de grâu. Nu are gluten şi este perfectă pentru orice fel de tratament termic. Este bogata in proteine, are efect diuretic, contine putine calorii si te ajuta sa iti mentii o greutate normala. https://www.blogulluicatalina.com/2020/03/humus-cu-faina-de-naut-si-avocado.html
INGREDIENTE
Puneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare.
Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu timp de 3 minute.
Daca pasta este prea subtire, adaugati un pic de faina de naut (era perfecta pentru mine).
Presati un pic piperul roz , adaugati o parte in humus si amestecati inca 2 minute.
Luati de pe foc adaugati avocado-ul taiat bucati, sucul de lamaie si uleiul.
Amestecati energic pana cand obtineti o crema onctuoasa.
Verificati de sare, puneti boia de ardei si lasati sa se raceasca.
Decorati dupa gust ulei de masline , patrunjel etc
Puneti intr-o farfurie de prezentare, presarati piperul roz pastrat si decorati cu masline.
Serviti cu paine completa sau cu cruditati.
Puteti servi si cu oua fierte daca nu postiti.
Ingrediente Humus cu faina de naut si avocado
1 pahar de faina de naut - 100 gr
2 pahare de apa
1 avocado mic
1 catel de usturoi mare
2 linguri de ulei de masline
2 linguri suc de lamaie
1 lingura boabe de piper roz
sare, boia de ardei
masline, ulei de masline