Humus cu lupin si avocado

Humus reţetă. Reteta culinara Humus cu lupin si avocado din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Humus cu lupin si avocado
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Humus cu lupin si avocado
O reteta de post. Va propun un humus cu boabe de lupin.Se gasesc fierte conservate in saramura. Trebuie numai indepartata coaja/pielea lor, este singura dificultate in aceasta reteta. Sunt pline de proteine au un indice glicemic scazut si sunt fara gluten. https://www.blogulluicatalina.com/2020/06/humus-cu-lupin-si-avocado-reteta-low.html Lupinul este o floare perenă, deosebit de frumoasă, cu spice foarte mari, care are și proprietăți terapeutice, foarte apreciată de vegetarieni. Lupinul (Lupinus polyphyllus) este rudă bună cu mazărea. El se regăsește pe continentele americane de nord și de sud, precum în zona europeană și africană a Mediteranei. În țara noastră este cunoscut sub denumirile populare: niprală (lupinul galben), cafele sau cafeluțe (lupinul alb).
INGREDIENTE
Spalati si scurgeti boabele de lupin.Indepartati coaja lor.Puneti toate ingredientele la mixat pana obtineti o crema . Adaugati un pic de apa pentru a obtine consistenta dorita. Stropiti cu ulei de masline si presarati condimente. Se pastreaza bine intr-un borcan la rece. Serviti cu cruditati, masline, paine completa.
Ingrediente Humus cu lupin si avocado
250 gr boabe de lupin in saramura (160 gr fara coaja)
1/2 avocado -120 gr
15 ml suc de lamaie
arpagic, busuioc
1 catel de usturoi
1 lingura de maioneza
1/2 lingurita de pudra de chimen
2 lingurite de capere in otet
paprika
2 linguri ulei de masline