Humus reteta cu ceapa caramelizata
Humus reţetă. Reteta culinara Humus cu ceapa caramelizata din categoria Mancaruri de post. Specific Arabia Saudita. Cum sa faci Humus reteta cu ceapa caramelizata
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Humus reteta cu ceapa caramelizata
Humus reteta Humusul este o pasta facuta din boabe fierte de naut, ulei, pasta de susan , lamaie si usturoi, provenit din Orientul Mijlociu, din tarile arabe, care acum a devenit popular in intreaga lume. Humusul a devenit preferatul nostru de cand am ajuns in Canada (nu ca nu as fi mancat si in Romania :))),dar aici mi s-a parut mult mai bun) am cumparat de cateva ori si de multa vreme nu lipseste pe masa noastra la micul dejun. Dar pentru ca am vrut sa fac si un humus “home made” am decis sa incerc aceasta reteta si mi-a iesit super delicios. Bineinteles ca sunt mai maulte feluri de humus, cu usturoi copt, cu masline si ulei de masline, cu ardei iute, tot felul, dupa preferinte, cel putin asa il gasesc eu aici! Preferatul nostru este cel cu ceapa caramelizata asa ca poftiti reteta :-)
Ingrediente Humus reteta cu ceapa caramelizata
Humus reteta
o conserava naut (600 gr)
- 1-2 catei usturoi
- o ceapa medie
- sucul de la jumatate de lamaie (sau o lamaie, depinde de gusturi)
- sare
- 100 ml ulei
- 2 linguri tahini (pasta de susan)
- boia pentru ornat