Humus simplu - Reteta clasica gustoasa
Humus simplu - Reteta clasica gustoasa - Cum se prepara Humus simplu - Reteta clasica gustoasa: Daca folosesti naut uscat, acesta trebuie lasat
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Humus simplu - Reteta clasica gustoasa
Sa prepari humus acasa este foarte usor, iar cu aceasta reteta simpla, vei obtine un preparat sanatos, fin si cremos, plin de savoare. Pentru acest Humus simplu - Reteta clasica gustoasa, sunt necesare urmatoarele ingrediente de baza: naut, tahini, ulei de masline.
Ingrediente Humus simplu - Reteta clasica gustoasa: 400 g naut fiert (sau o conserva de naut) 2 linguri pasta de susan (tahini) 2-3 catei de usturoi 3-4 linguri suc de lamaie (dupa gust) 2-3 linguri ulei de masline 1 lingurita chimion macinat (optional) sare apa rece (pentru a ajusta consistenta)Cum se prepara Humus simplu - Reteta clasica gustoasa:
Daca folosesti naut uscat, acesta trebuie lasat la inmuiat peste noapte si apoi fiert pana devine moale. Daca folosesti naut din conserva, scurge-l bine si clateste-l cu apa rece.
Intr-un blender sau robot de bucatarie, adauga nautul fiert, tahini, usturoiul, sucul de lamaie, chimionul (daca iti place) si un praf de sare. Mixeaza pana cand obtii o pasta omogena.
Adauga treptat uleiul de masline si cate putina apa rece pentru a obtine consistenta dorita. Daca iti place humusul mai cremos, poti adauga mai multa apa.
Gusta si ajusteaza-l dupa preferintele tale, adaugand mai multa sare, suc de lamaie sau usturoi, daca este necesar.
Transfera humusul intr-un bol, stropeste-l cu putin ulei de masline si presara verdeata deasupra pentru decor.
Serveste cu lipii!
Incearca si reteta de Humus cu leurda sau varianta de Humus cu ardei copt, foarte gustos.
Iti recomandam si reteta de Lipii grecesti, usor de facut si foarte gustoase.
Pofta buna!
Ingrediente Humus simplu - Reteta clasica gustoasa
Ingrediente Humus simplu - Reteta clasica gustoasa:
400 g naut fiert (sau o conserva de naut)
2 linguri pasta de susan (tahini)
2-3 catei de usturoi
3-4 linguri suc de lamaie (dupa gust)
2-3 linguri ulei de masline
1 lingurita chimion macinat (optional)
sare
apa rece (pentru a ajusta consistenta)