Iahnie de fasole alb-rosie cu ardei

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Iahnie de fasole alb-rosie cu ardei

Ceapa se taie solzisori(daca e prea mare se mai taie o data pe jumate)si morcovul se taie in suvite subtiri(se poate da si pe razatoarea mare).In cratita in care urmeaza sa pregatim fasolea se pune ulei la incins si se calesc pe rand la foc iute:morcovul,ceapa si ardeiul.(cu timp de calire de 5 min intre fiecare).Se adauga usturoiul,se caleste impreuna cu legumele 2,3min,se pune fasolea si restul de ingrediente(boia,piper,delikat,frunza de dafin si apa).Se probeaza de sare si se fierbe la foc potrivit 10-15min amestecand din cand in cand.Sper sa va placa!!POFTA BUNA!!

Ingrediente Iahnie de fasole alb-rosie cu ardei

800gr fasole alba fiarta

400gr fasole rosie fiarta

600gr ardei copti taiati suvite(aprox.3 ardei)

2 morcovi potriviti

o ceapa mare sau 2 mai mici

3 catei de usturoi mari

1/2 lingura delikat de legume

ulei,un praf boia dulce

piper negru macinat

o frunza de dafin

500ml apa(2 pahare)

Categorii