Iahnie de fasole alba cu pui

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Iahnie de fasole alba cu pui

Se sareaza si pipareaza carnea de pui si se prajeste cateva minute pe toate partile intr-o tigaie cu o lingura de ulei.Se pune de-o parte pe o farfurie. In aceeasi tigaie se pun la calit max.5 min. baconul,ceapa,usturoiul zdrobit,morcovul si ierburile intr-o lingura de ulei. Cand legumele sunt patrunse se adauga carnea de pui,boabele de fasole(daca aveti fasole uscata o puneti inainte la fiert in apa cu sare cca.30min.),rosiile,supa de pui si o lingura de patrunjel proaspat.Se lasa la foc mic 15 minute. Se transfera carnea intr-un vas termorezistent si se toarna peste ea amestecul de rosii si fasole.Se acopera cu o folie de aluminiu si se pune la cuptor la 180C ,30 de minute.Dupa cele 30min.,se inlatura folia si se mai lasa in cuptor inca 15min.Cand e gata se presara restul de patrunjel tocat(1 lingura) si se serveste.

Ingrediente Iahnie de fasole alba cu pui

2 linguri ulei de masline

4 bucati piept de pui(sau 8 pulpe)

sare

piper

4 felii de bacon taiat bucati mici

1 ceapa medie tocata marunt

1 morcov taiat cuburi

3 catei de usturoi

1 lingura ierburi italiene(busuioc,oregano,rozmarin,cimbru)

450g fasole boabe alba(la conserva sau uscata)

450g rosii taiate din conserva

250ml supa de pui

2 linguri frunze de patrunjel proaspat(tocat marunt)

Categorii