Iahnie de fasole boabe in chifla, cu muraturi
Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Iahnie de fasole boabe in chifla, cu muraturi
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Iahnie de fasole boabe in chifla, cu muraturi
Iahnia de fasole boabe este o alegere favorită întotdeauna, nu doar în post, iar modul de prezentare poate fi un argument în plus pentru aceasta. Pentru a alege acest mod de prezentare este bine ca fasolea să fie ”bine făcută” și mai puțin apoasă, ca să nu dea impresia că este o ciorbă...
Ingrediente Iahnie de fasole boabe in chifla, cu muraturi
700 grame de fasole boabe
2 cepe
2 roșii
2 morcovi
2 pătrunjei
1/4 țelină
4 căței de usturoi
1 ardei gras verde
1 ardei gras roșu
ulei de floarea soarelui pentru călit
1 lingură încărcată de pastă de tomate
1 legătură de pătrunjel
sare
piper
cimbru
Pentru prezentare:
chifle
castraveți murați
ardei iuți murați