Iahnie de fasole boabe in chifla, cu muraturi

Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Iahnie de fasole boabe in chifla, cu muraturi

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Iahnie de fasole boabe in chifla, cu muraturi

 

Iahnia de fasole boabe este o alegere favorită întotdeauna, nu doar în post, iar modul de prezentare poate fi un argument în plus pentru aceasta. Pentru a alege acest mod de prezentare este bine ca fasolea să fie ”bine făcută” și mai puțin apoasă, ca să nu dea impresia că este o ciorbă...

Ingrediente Iahnie de fasole boabe in chifla, cu muraturi

700 grame de fasole boabe

2 cepe

2 roșii

2 morcovi

2 pătrunjei

1/4 țelină

4 căței de usturoi

1 ardei gras verde

1 ardei gras roșu

ulei de floarea soarelui pentru călit

1 lingură încărcată de pastă de tomate

1 legătură de pătrunjel

sare

piper

cimbru

Pentru prezentare:

chifle

castraveți murați

ardei iuți murați

Categorii