Iepure cu cartofi dulci, busuioc si rozmarin

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Iepure cu cartofi dulci, busuioc si rozmarin

Iepurele întreg se spală se curăță de eventualul puf rămas, apoi se masează cu ulei de măsline, sare și boia de ardei dulce. Cartofii dulci se curăță, apoi se taie rondele generoase de cca. 1 cm. Lămâile se spală, temeinic sub jet de apă fierbinte, apoi se taie rondele. Usturoiul se curăță, apoi se presează. Kaiser-ul/piept-ul de porc cu usturoi și firele de cimbru se taie bucățele. Într-o tavă termorezistentă și încăpătoare se așează iepurele, asezonat, în burtă se pun câteva felii de lămie, usturoi și kaiser/piept de porc cu usturoi. Cartofii se pun de jur împrejurul iepurelui, se adaugă restul de kaiser/piept de porc cu usturoi, usturoi și lămâie, se presară crenguțele de rozmarin, busuiocul, se adaugă vinul, apoi se acoperă friptura cu capac, sau folie de aluminiu, și se dă la gătit cca. 120 minute la 200 grade. Apoi se descoperă, se mai completează cu puțin vin, dacă mai e nevoie și se lasă la rumenit, pe fiecare parte, câte 5 minute, la 200 g. Friptura se servește caldă sau rece după gustul fiecăruia, acompaniată de cartofi dulci și Kaiser-ul/piept-ul de porc din tavă. Spor și poftă bună!

Ingrediente Iepure cu cartofi dulci, busuioc si rozmarin

Iepure întreg 1 bucată cca. 2500 g

Cartof dulce 3 bucăți

Lămâie 2 bucați

Boia de ardei dulce 1 lingură

Sare de mare 1 lingură

Rozmarin verde 2 crenguțe

Busuioc proaspăt 2 crenguțe

Vin alb demisec cca. 500 ml

Ulei de măsline 3 linguri

Usturoi 1 bulb

Kaiser/piept de porc cu usturoi cca. 100 g.

Categorii