IEPURE CU MACAROANE SI DAFIN

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare IEPURE CU MACAROANE SI DAFIN

1. Se pun bucatile de iepure in marinata si se dau la frigider 24 de ore. Apoi se arunca marinata si se da iepurele prin faina. 2. Se ia o cratita mare, se adauga uleiul de masline si se calesc putin bucatile de carne. Se scoate carnea si, in acelasi ulei, se prajesc ceapa, morcovul si telina. Se pune iar carnea in cratita si se adauga vinul, 6-8 cesti de apa si se fierbe inabusit 40-50 de minute pâna când carnea e foarte frageda. 3. Se scoate carnea din cratita, având grija sa nu ramâna oase in cratita, si sosul se lasa pe foc pâna se ingroasa. Acum se inlatura oasele, rupând carnea in bucatele. Sosul se pune in blender, se mixeaza, apoi se pune la loc in cratita si se amesteca intruna. De indata ce da in clocot, se adauga smântâna si bucatelele de carne. Se opreste focul. 4. Macaroanele se fierb 4 minute, se strecoara, se pun pe un platou mare incalzit si se amesteca cu jumatate din sos. Restul de sos se toarna peste macaroane. Se serveste imediat.

Ingrediente IEPURE CU MACAROANE SI DAFIN

8 portii

1 iepure taiat bucati

½ ceasca ulei de masline

putina faina

1 ceapa mare

taiata solzisori

2 morcovi taiati rondele de 1 cm grosime

2 crengute de telina

tocate fin

1/2 ceasca vin rosu

1 ceasca vin alb

3 linguri smântâna proaspata

1 pachet macaroane

Pentru marinata:

1 ½ ceasca coniac

1 lingura otet

1 lingura zahar

2 catei de usturoi

câteva frunze de rozmarin

3 foi de dafin

2 linguri cimbru uscat

sare

piper

6-8 cesti apa (pentru gatit)

Categorii