Iepure cu praz si masline, la cuptor

Timp de preparare 2 ore si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Iepure cu praz si masline, la cuptor

Porționați carnea de iepure în bucăți potrivite. Se presara pe flacara daca este nevoie, se spala bine si se sterge cu niste servetele. Se presara pe ambele parti cu sare, piper, boia si ardei iute. Spălați prazul, tăiați-l în jumătate pe lungime, apoi spălați-l. Curățați dovleceii de coajă, dați-i pe răzătoare și feliați gogoșia. Se unge o tigaie cu ulei si se incinge. Se pun bucatile de carne, se rumenesc pe ambele parti la foc bun, impreuna cu crengutele de cimbru. Scoate-le pe o farfurie când sunt gata. In aceeasi tigaie calim prazul cu morcovul, gogoasa, 2-3 minute, apoi adaugam cam jumatate din sucul de rosii si o cana de apa. Se presară cu sare și piper. Se lasa sa fiarba 2-3 minute si se trage cratita deoparte.Într-o tigaie se toarnă amestecul din tigaia cu prazul. Asezam bucatile de carne cu crengutele de cimbru, apoi din loc in loc asezam maslinele. Usturoiul curatat taiat in bucati mai mari, presarat peste carne. Cu restul de suc de rosii ungem bucatele de iepure. Acoperim tava cu folie, o dam la cuptorul incins, la 190-200 de grade, pentru o ora si 20 de minute. Dupa acest timp, descopera-l, incearca carnea cu furculita sa te asiguri ca este patrunsa. Se mai lasa la cuptor inca 20-30 de minute, dar neacoperit, sa se rumeneasca putin. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca 5-10 minute. Se serveste cu diverse salate, muraturi sau dulceata de ardei iute. Am presarat si cateva fire de microplante.Bucura-te de masa ta!

Ingrediente Iepure cu praz si masline, la cuptor

1/2 iepure

1 praz

1 morcov

1 gogosar

3/4 de cana cu suc de rosii de casa

4 catei de usuturoi

150 gr masline negre cu samburi

2 crengute cimbru

sare

piper

boia de ardei dulce

boia de ardei iute

1 lingura ulei

Categorii