Iepure cu rozmarin, cimbru si lamaie reteta dupa Jamie Oliver

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Iepure cu rozmarin, cimbru si lamaie reteta dupa Jamie Oliver

Carnea de iepure se stopeste cu zeama de lamaie apoi se trece prin rozmarin, cimbru , sare si piper. Intr-o tigaie incinsa se pune o lingura de ulei si untul apoi prajiti bucatile de carne dureaza ~ 5 min, la jumatea perioadei de gatit se pune salvia ( care nu am avut-o ) si coaja de lamaie se mai lasa sa sfaraie si sa se rumeneasca frumos pe ambleme parti dupa care se toarna paharul de vin alb se lasa sa sfaraie frumos :) si se pune tava la cuptorul incins la treapta 7 pentru 10 min. asa scrie reteta. Fiindca am avut un iepure de casa care se gateste mai greu am pus tava la treapta 4 am acoperit o si am lasat sa se inabuse timp de 30 min. A iesit o minunatie de carnita. Am servit alaturi ca cartofi si ciuperci la cuptor si o salata de rucola cu rosii stropite cu otet balsamic si ulei de masline. O bunanate!

Ingrediente Iepure cu rozmarin, cimbru si lamaie reteta dupa Jamie Oliver

1 lingurade rozmarin verde tocat

-1 lingura de cimbru uscat

-1 lingura de unt plus inca una:))

-sare si piper

- zeama de la jumate de lamaie

- coaja de la jumate de lamaie

- si salvie care eu nu am pus ca nu am gasit

voi sa puneti neaparat daca aveti

-1 pahar mare de vin

Categorii