Iepure intreg la cuptor

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Iepure intreg la cuptor

Facem un bait din ingredientele de mai sus, crestam iepurele si-l inpanam cu usturoi si slanina. Ungem iepurele si-l dam la rece pana a doua zi. Punem in tava aragazului cartofii taiati in 4, ciupercile intregi, presaram boia, curry, cimbru, putin si putin ulei, Punem iepurele intreg si 2 cani de apa. Acoperim cu folie si dam la cuptor vreo 30 de minute dupa care inlaturam folia si lasam sa se rumeneasca. Ungem iepurele din cand in cand cu sosul din tava. Cine doreste poate sa-l stinga cu o cana de vin rosu sau alb.

Ingrediente Iepure intreg la cuptor

1 iepure de crescatorie

2 linguri otet de vin rosu

2 linguri ulei masline

2 linguri sos de soia

3 linguri vin rosu sec

1 lgt curry

1 lgt boia

1 lg mustar

coriandru

oregano

boabe de piper

cimbru

foi de dafin

usturoi

1/2 kg ciuperci

3-4 cartofi

slaninuta afumata

Categorii