Iepure la cuptor

Timp de preparare o ora si 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Iepure la cuptor

Pentru că nu am gătit niciodată iepure, anul acesta am preferat Paștele în locul mielului. Intr-o cratita mai mare se pune uleiul, se adauga carnea portionata, spalata, uscata cu prosoape de hartie, se lasa pe foc pana carnea devine alba, se adauga sare, piper, cimbru, rozmarin tocat, salvie, ienupar si apoi vin. se lasa sa fiarba 10 minute. In acest timp, cartofii (eu am avut cartofi mov) se curata, se spala, se taie in jumatate, sferturi sau se lasa intregi daca sunt mici, se fierb in jumatate, apoi se scot si se pun intr-o tava, se pune carnea deasupra, se toarna sosul, se adauga usturoiul tocat marunt si se lasa la cuptor 30 de minute. După acest timp, scoateți tava, adăugați roșiile și ardeii tăiați felii și lăsați la cuptor încă 10 minute.Se serveste pe farfurie cu carne si cu legume sau alta varianta de servire, pe farfurie cu carne si cu piure de cartofi mov.

Ingrediente Iepure la cuptor

1 iepure (2-2,5 kg)

4 linguri ulei de masline

2 legaturi usturoi verde

300 ml vin alb

6 boabe de ienupar

1 crenguta rozmarin

1 lingurita salvie

1/2 lingurita cimbru

sare

piper

10 rosii cherry

1/2 ardei gras rosu

cartofi

Categorii