Inghetata de lamiie sau portocale
Instructiuni de preparare Inghetata de lamiie sau portocale
Ingrediente Inghetata de lamiie sau portocale
5 lamii sau 3 portocale
300g zahar
1 pahar apa
1 pahar lapte sau frisca
5 lamii sau 3 portocale
300g zahar
1 pahar apa
1 pahar lapte sau frisca
 
        Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul. Amestecati bine cu un tel. Pune
 
        Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, foarte usor, apoi frisca se incorporeaza si se parfumeaz
 
        Galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat se freaca bine cu lingura de lemn, timp de 5 minute. Se ad
 
        Se face un sirop gros din apa si zahar, se da deoparte si, dupa ce s-a racorit, se amesteca bine cu
 
        Se fierbe un sirop gros (din zahar si apa) si se amesteca cu zeama lamiilor. Se pune in forme, se la
 
        -se separa galbenusurile de albusuri se amesteca: laptele, galbenusurile, zaharul, cacaoa si apa pe
 
        se pun la fiert pe baie de abur pe rand cacaua,zaharul. galbenusele si laptele amestecand mereu : ca
 
        se pune laptele la fiert in care se adauga 4 linguri zahar, zaharul vanilat: separat se freaca ouale