Inimioare de foietaj cu cremă de brânză
Reteta culinara Inimioare de foietaj cu cremă de brânză din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Inimioare de foietaj cu cremă de brânză
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Inimioare de foietaj cu cremă de brânză
Pentru o masă de dimineață am pregătit un platou cu legume, pate de casă și aceste inimioare cu brânză. Am vrut să le fac cu ceapă verde, dar nu am avut decât câteva fire, pentru decor, așa că am folosit praz, au ieșit foarte bune. Am obținut destule inimioare, însă am dat doar câteva deoparte ca să le pozez. Iată cum le-am pregătit…
INGREDIENTE
Am folosit aluat de foietaj proaspăt (refrigerat) ce poate fi folosit imediat. Așadar, se taie aluatul cu o formă inimioară de patiserie. Se ung cu ou bătut și se lipesc două câte două.
Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se rumenesc (10-15 minute).
Între timp, se curăță și se spală prazul, se taie mărunt. Se dă brânza pe răzătoare şi se frământă cu untul, prazul, se adaugă sare, după gust și se domolește iuțeala cu puțină smântână. Totodată, smântâna îi dă și un gust mai fin.
Când inimioarele sunt gata, se scot și se lasă la răcit. Se taie fiecare inimă în două foi și se adaugă din crema de brânză.
Pentru decor, se folosesc frunze de ceapă verde.
Porții: 4
Timp de gătire: 15 min
Timp de pregătire: 15 min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/inimioare-de-foietaj-cu-crema-de-branza.html
Ingrediente Inimioare de foietaj cu cremă de brânză
250 g aluat foietaj,
1 ou,
200 g telemea de vacă,
Sare, după gust,
50 g unt,
2 fire de praz,
1 lingură smântână grasă,
Câteva fire de ceapă verde (pentru decor)