Întinguş cu mamaligă

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Întinguş cu mamaligă

Curatati pulpele si le spalati bine, taiati ceapa marunt si o puneti intr-o oala in ulei la prajit.Dupa ce incepe sa sticleasca ceapa, puneti pulpele peste ceapa si adaugati apa numai cat sa le acopere.Adaugati vegeta dupa gust si lasati pulpele sa se fiarba pana se strange carnea putin pe os.Fierbeti la foc moderat si adaugati apa daca este necesar, sa fie tot timpul apa peste pulpe. Cand este fiarta carnea, o scoateti intr-o farfurie si preparati sosul.Separat, intr-ul bol, amestecati smantana cu faina si cu boia de ardei.Luati oala de pe foc si in bolul cu smantana adaugati apa calda din oala, astfel incat sa cresteti temperatura amestecului de smantana.Adaugati apoi smantana in oala si mai puneti 1 minut pe foc, amestecand continuu.Luati de pe foc, adaugati pulpele in sos, piper si sare dupa gust si veti avea o mancare delicioasa. Se serveste cu mamaliga si se numeste întinguş pentru ca întingi cu mamaliga (sau cu paine) in el.Pofta buna! (P.S. Acelas sos, dar cu carnea de pui taiata fidelute, il folosesc si la spaghete.)

Ingrediente Întinguş cu mamaligă

O caserola cu pulpe (inferioare sau superioare)

3 cepe mijlocii

ulei

2 lingurite boia dulce de ardei

2 linguri de faina

200 gr smantana

vegeta

piper.

Categorii