Italian Biscotti
Reteta culinara Italian Biscotti din categoria Prajituri. Specific Italia. Cum sa faci Italian Biscotti
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Italian Biscotti
Intr-una din zile, navigand pe IG, mi-a aparut un filmulet cu un tanar frumusel care ne arata cum se prepara foarte simplu o reteta de biscuiti traditionali italienesti care se numesc Cantucci. Mie imi place tare mult acest tip biscuiti si am salvat reteta pentru a-i prepara candva. Si i-a venit randul in weekendul trecut. Speram sa imi placa doar mie, sa ii mananc doar eu, dar n-ati vazut asa ceva. Nu ies foarte multi din cantitatea data, drept urmare va trebui sa ii repet cat de curand.
200 g faina alba tip 000 100 g zahar 100 g migdale din care jumatate se taie in bucati mai mici un praf de sare 6 g praf de copt 2 lg cu miere de albine 2 oua coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala 1 lgt esenta de vanilieIntr-un bol se pune faina, zaharul, migdalele, sarea si praful de copt. Se amesteca bine ingredientele uscate apoi se adauga ouale, mierea,esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie si portocala. Cu o lingura se omogenizeaza bine amestecul pana se incorporeaza bine toate ingredientele uscate.
Se ia compozitia si se pune in tava tapetata cu hartie dandu-i o forma dreptunghiulara si plata.
Se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 20 de minute. Cand a trecut timpul, se scoate din cuptor si se lasa la racit 15 minute dupa care se taie in felii groase de un deget. Se iau feliile si se pun din nou in tava, rasturnate, si se dau la cuptor din nou pentru 10 minute la 160 de grade.
Sunt foarte buni alaturi de cafeaua de dimineata, asta daca mai apuca ziua urmatoare.
Pofta buna!
Ingrediente Italian Biscotti
200 g faina alba tip 000
100 g zahar
100 g migdale din care jumatate se taie in bucati mai mici
un praf de sare
6 g praf de copt
2 lg cu miere de albine
2 oua
coaja rasa de lamaie
coaja rasa de portocala
1 lgt esenta de vanilie