Jumari de porc
Reteta culinara Jumari de porc din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Jumari de porc
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Jumari de porc
"Retete festive de iarna" Anul acesta am cumparat de la cineva de la tara niste carne de porc. Au venit ai mei cu o bucata destul de mare de slanina, care avea si putina carne si ma gandeam cum sa o pregatesc. Sotul cica, hai nu faci niste jumari? Recunosc, nu am facut niciodata, pentru ca eu nu sunt fana "porcarii", dar imi aduc aminte de cand pregatea mama la tara, cand eram doar niste copii. Atunci se facea in cantitati mari, intr-un tuci imens, afara la foc si se folosea doar slanina fara pic de carne. Le-am pus eu la foc mic, iar dupa o ora, am zis ca nu imi iese nimic, ca parca nu scadeau, nu se rumeneau, cand deodata surpriza, au inceput sa arate ca niste jumari. Au iesit grozave, cel putin asa zice sotul, ca el a fost cel care le-a degustat! Crocante, gustoase, presarate cu putina sare, niste ceapa rosie sau muraturi, numai bune de pus pe masa de sarbatori!
INGREDIENTE
Ingrediente Jumari de porc
2,2 kg slanina de porc cu putina carne (eu am folosit de pe burta)
200 ml apa
sare