Kaiserschmarrn

Instructiuni de preparare Kaiserschmarrn
Se turmenteaza stafidele in rom. Ouale se mixeaza cu zaharul, vanilia si un praf de sare. Se adauga faina in ploaie, apoi laptele, mixand continuu, pentru a nu se forma cocoloase.
In final se incorporeaza stafidele inmuiate in rom si, de ce nu, se toarna si romul in aluat, doar pentru aroma, alcoolul se va evapora la prajit. Se lasa compozitia sa se odihneasca pentru 30 de minute.
Se topeste putin unt intr-o tigaie teflonata si dupa ce acesta se incinge bine de toarna 1/3 din aluat, exact ca la o clatita obisnuita, numai ca mai groasa. Dupa ce se coace pe o parte, se intoarce clatita si cu ajutorul unei furculite de lemn se rupe fasii-fasii.
Se mai adauga putin unt si se prajeste in continuare, pana se rumeneste frumos.
Se aseaza intr-o farfurie, se pudreaza din belsug cu zahar vanilat si se serveste alaturi de o cupa de compot sau cu dulceata de orice fel. Mie imi place cel mai mult alaturi de dulceata de afine, dar azi n-am avut decat de visine.
Ingrediente Kaiserschmarrn
3 oua;
6 linguri de zahar;
150 ml lapte;
150 ml smantana dulce;
170 g faina;o mana de stafide;
rom, vanilie;
un praf de sare;
o lingura sau doua de unt, pentru prajit.