Kebab indian cu fasole rolie si orez

O alternativa aromata a traditionalelor chiftele

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Kebab indian cu fasole rolie si orez

Reteta Pentru Garam Masala o gasiti aici Reteta pentru garnitura de orez o gasiti aici facut kebabul din pui. Amesteca carnea tocata cu oul batut sicelelalte ingrediente. Pune cat pesmet trebuie ca sa iasa o pasta maidensa (sa nu cada de pe tepuse).

Incalzeste cuptorul la foc mare (200 grade ), unge gratarul din cuptor bine cu ulei si baga-l in cuptor sa se incinga si el. Cu mana unsa cu ulei ia din amestecul de carne si fa niste chiftelemai lungi si mai plate. Trece o tepusa prin mijloc. Pune kebabul pe ofarfurie unsa cu ulei. Pune sub gratar o tava cu putina apa, ca sa curga sucurile de la carne in ea.

Pune kebabul pe gratarul incins si lasa la cuptor 30 min, pana serumeneste putin. Intoarce pe cealalta parte, da focul mai puternic simai lasa pana devine auriu bine. Scoate din cuptor.

In timpul asta fa garnitura de fasole: intr-o craticioara incalzesteuleiul si prajeste putin Garam Masala. Adauga ghimbirul si usturoiul sicaleste-le putin. Adauga curcuma si amesteca bine. Adauga fasolearosie, apa si pasta de rosii. Lasa la fiert 2 minute, ca sa se formezeun sos mai inchegat.Serveste kebabul cu garniturile de fasole si orez.

Ingrediente Kebab indian cu fasole rolie si orez

Pentru kebab

600 g carne, tocata (pui, miel, vita)

1 ou, usor batut

1 ceapa mica, rasa fin

4 catei mici de usturoi, rasi fin

1 lingurita praf coriandru

cate 1/2 lingurita de: chimen praf, chilli praf, Garam Masala

sare, dupa gust

pesmet (cam 100 g)

6 tepuse pentru frigarui

Pentru garnitura de fasole

2 cutii mici (sau una mare) de fasole rosie la conserva

3 cm ghimbir, ras fin

2 catei de usturoi, rasi fin

1 lingurita Garam Masala

1 lingurita turmeric (curcuma)

2 linguri pasta de rosii

putina apa

2 linguri ulei (nu de masline)

Garnitura de orez

1 cana mare (de ceai) de orez Basmati (cu bobul lung)

2 cani apa

2 linguri ulei

1 lingurita de chimen

sare dupa gust

Categorii