Kedgeree vegetarian
Kedgeree vegetarian este o varianta fara peste si fara ou a englezescului kedgeree. Kedgeree vegetarian este derivat din indianul kichdi o specialitate care are la baza orez si linte (moong dal) si functie de zona in care este preparat poate contine cartof, morcov si mazare boabe sau broccoli. Kedgeree vegetarian este cel mai aproape de originalul kichdi si pentru ca sunt fan linte mi-am permis o variatie. Am folosit un amestec de linte rosie si verde pentru acest preparat.
Instructiuni de preparare Kedgeree vegetarian
De la inceput am pus ½ cana de linte rosie si ½ cana de linte verde in apa pentru a se inmuia. Dupa cam 3 ore am scurs apa.
Intr-o cratita am pus 2-3 linguri de ulei de rapita si l-am pus pe foc la nivel redus spre mediu. In uleiul incins am pus seminte de nigella (chimen negru) si am lasat sa inceapa sa se prajeasca putin pentru a deschide semintele si a le lasa sa isi elibereze uleiurile volatile. Dupa cam 30 de secunde am adaugat doi catei de usturoi taiati marunt si o bucata de cam 2-3 cm de ghimbir tocat si acesta cat mai marunt.
Am adaugat peste acest amestec un ardei jalapeno. Sa nu fie prea picant i-m scos nervurile si semintele. L-am tocat marunt Apoi am adaugat un cartof mare si un morcov taiate cuburi. Am amestecat si am lasat pe la foc mediu cam 2 min. Apoi am adaugat o lingurita de turmeric si am lasat inca doua minute pe foc.
Am scurs lintea si am adugat-o peste amestec. Am adaugat 6 cani cu apa fiarta si apoi am acoperit cu un capac si am lasat la foc mic pana apa fost absorbita. In acel moment am adaugat mazare verde congelata si coriandru si am lasat inca 5 min.
Aceasta reteta a fost inspirata dupa o reteta propusa de Chef Alfred Prasad din Londra
Ingrediente Kedgeree vegetarian
½ cana linte rosie, ½ cana linte verde, 3 – 400 ml apa, 2-3 linguri ulei de rapita, 1 lingurita nigella, 2 catei de usturoi, 2-3 cm bucata de ghimbir, 1 ardei jalapeno taiat marunt, 1 cartof mare cuburi, 1 morcov cuburi, 1 linguita turmeric