"Labaneh" cu sumac

Timp de preparare 28 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare "Labaneh" cu sumac

Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se transfera intr-un vas de sticla sau de lut si se pune intr-o patura la caldura; se lasa 6-8 ore pana se intareste. Preparare “labaneh” Iaurtul astfel obtinut se amesteca bine cu sarea si se pune in bucata de muselina; aceasta se leaga si se agata pe robinetul de la chiuveta, lasandu-l sa se scurga bine de zer cca 10-12 ore; se obtine astfel labaneh cremos. Se pune labaneh pe un platou si se presara cu sumac si frunza de patrunjel verde. Se serveste cu lipie arabeasca. Pofta buna!

Ingrediente "Labaneh" cu sumac

Avem nevoie de:

-2 litrii lapte proaspat pasteurizat

-3 linguri de iaurt

-1 lingura de sare

-ulei de masline

- o bucata de panza muselina

-frunza de patrunjel verde

-sumac

-masline verzi pentru decor

Categorii