“Labaneh” de Jerash in ulei de masline-“Labaneh makbouseh bil zayit”
Reteta culinara “Labaneh” de Jerash in ulei de masline-“Labaneh makbouseh bil zayit” din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Iordania. Cum sa faci “Labaneh” de Jerash in ulei de masline-“Labaneh makbouseh bil zayit”
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare “Labaneh” de Jerash in ulei de masline-“Labaneh makbouseh bil zayit”
In Iordania ,labaneh( labneh) sau iaurt concentrat( sau “strecurat”) este un aliment specific beduin ,de baza la micul dejun, cina, “mezze”si in prepararea diferitelor sandviciuri. Se gaseste pe piata sub 2 forme:labaneh cremos si labaneh concentrat, produs in anumite regiuni din Iordania:Jerash,Ajloun si Karak, in mici fabrici de produse lactate. Labaneh autentic se pastreaza in ulei de masline, care adauga un plus de aroma. Se fac mici bilute(de dimensiunea unei nuci) din labaneh ,care se pun in borcane cu ulei de masline virgin si se pastreaza astfel pe perioade de pana la 1 an. Cu trecerea timpului ,labaneh pastrat in ulei de masline devine mai acrisor. Labaneh se poate prepara din lapte de vaca,oaie sau capra.
Ingrediente “Labaneh” de Jerash in ulei de masline-“Labaneh makbouseh bil zayit”
2 litrii lapte proaspat pasteurizat
3 linguri de iaurt
1 lingura de sare
ulei de masline
o bucata de panza -muselina
rozmarin
ardei iute