Langosi cu branza de burduf si marar
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Langosi cu branza de burduf si marar
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Langosi cu branza de burduf si marar
Mai aveam brânză de burduf în frigider și m-am gândit să fac niște langoși gustoși și sățioși, așa cum ne plac nouă. Unele persoane au o imagine anume despre langoși, dar eu am văzut din aceștia, umpluți cu fel de fel de ingrediente, de diferite forme: rotunzi, ovali (în special la Timișoara) și chiar pătrați. Nu mi se pare că forma este determinantă în ceea ce privește denumirea unui preparat, ci ingredientele și prepararea lor (gogoșile, cu care seamănă, sunt totuși dulci...) și cu toate acestea, după ce i-am făcut, m-am gândit la o altă denumire, inspirată de aspectul lor. Poate altă dată o voi divulga. Deocamdată, rămân la denumirea consacrată... Din ingredientele de mai jos am făcut doar patru langoși, umpluți cu brânză de burduf și mărar din abundență, patru langoși mari totuși, cât tigaia în care i-am prăjit. Așa că au fost foarte consistenți și nu mai adaug cât de gustoși, pentru că am senzația că atât ingredientele, cât și pozele sunt suficient de convingătoare...
Ingrediente Langosi cu branza de burduf si marar
Pentru aluat:
500 grame de făină albă
25 grame de drojdie proaspătă
1 linguriță de sare extrafină
2 lingurițe de zahăr tos fin
250 ml de apă caldă
3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
Pentru umplutură:
250 grame de brânză de burduf
1 ou
1 legătură de mărar
Pentru decor:
cașcaval răzuit
Pentru prăjit:
ulei de floarea soarelui