Lapte de pasare in cuiburi de biscuiti

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Lapte de pasare in cuiburi de biscuiti

Pregătiți coșurile cu o seară înainte, pentru a se menține în formă peste noapte la frigider din 200 g de biscuiți zdrobiți într-un robot care se frământă cu unt topit și miere. Se pune compozitia in forme de silicon, presand usor cu o lingurita la forma viitoarelor cuiburi. Ele sunt îndepărtate cu grijă din formulare a doua zi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc. La final se adauga sucul de lamaie. Se pune laptele la fiert cu zaharul vanilat. Când dă în clocot, luăm o lingură de bezea și punem găluștele de bezea la fiert, fierbând. Scoateți cu un tel și puneți pe o farfurie.Ungeți gălbenușurile cu puțin zahăr vanilat, o lingură de amidon și diluați cu laptele cald rămas de la fierbere găluștele de bezea și puneți totul în apa clocotită la fiert, amestecând continuu până se îngroașă crema. Se ia de pe foc si se adauga untul, amestecand continuu. Pune crema intr-un vas si aseaza-o in fiecare cos de biscuiti, apoi o decoreaza cu o galuste de bezea fiarta in lapte. Se lasa sa se raceasca o ora inainte de a le consuma.

Ingrediente Lapte de pasare in cuiburi de biscuiti

cuiburi din biscuiti(6-7 buc)200 g biscuiti,75 g unt, linguri de miere de albine

lapte de pasare3 oua,6 linguri de zahar,un praf de sare, de la un sfert de lamaie, cana de lapte,o lingura de amidon de porumb,zahar vanilat,un cub de unt

Categorii