Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete
Instructiuni de preparare Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete
Pentru legume, incinge uleiul intr-o tigaie mare.Pune toate legumele in tigaie si caleste-le pana se vor inmuia, amestecandu-le din cand in cand, 20-30 minute.Asezoneaza-le dupa gust si pune-le deoparte.
Incalzeste cuptorul la 190?C.Intr-un vas termorezistent pune un strat de amestec cu legume preparat, apoi unul de pasta de rosii, apoi unul de paste.Urmeaza apoi inca un strat de legume, toata zacusca si un strat de paste.
In final se pune restul de legume, restul de pasta de rosii si paste.Se toarna deasupra smantana si se pune branza topita sau cascavalul ras.Se acopera cu folie de aluminiu si se da la copt 30 minute apoi se serveste.
Ingrediente Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete
400 g pasta de rosii
250 g zacusca cu vinete
200 g foi de lasagna cu spanac, fierte
200 g smantana
40 g branza topita sau cascaval ras
Pentru stratul de legume
2 linguri ulei
1 ceapa, tocata
2 catei de usturoi, tocati
1 ardei gras rosu, taiat cubulete
2 vinete, taiate cubulete
4 rosii, taiate cubulete
sare si piper