Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete

Timp de preparare o ora

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete

Pentru legume, incinge uleiul intr-o tigaie mare.Pune toate legumele in tigaie si caleste-le pana se vor inmuia, amestecandu-le din cand in cand, 20-30 minute.Asezoneaza-le dupa gust si pune-le deoparte.

Incalzeste cuptorul la 190?C.Intr-un vas termorezistent pune un strat de amestec cu legume preparat, apoi unul de pasta de rosii, apoi unul de paste.Urmeaza apoi inca un strat de legume, toata zacusca si un strat de paste.

In final se pune restul de legume, restul de pasta de rosii si paste.Se toarna deasupra smantana si se pune branza topita sau cascavalul ras.Se acopera cu folie de aluminiu si se da la copt 30 minute apoi se serveste.

Ingrediente Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete

400 g pasta de rosii

250 g zacusca cu vinete

200 g foi de lasagna cu spanac, fierte

200 g smantana

40 g branza topita sau cascaval ras

Pentru stratul de legume

2 linguri ulei

1 ceapa, tocata

2 catei de usturoi, tocati

1 ardei gras rosu, taiat cubulete

2 vinete, taiate cubulete

4 rosii, taiate cubulete

sare si piper

Categorii