Lasagna de dovlecel
Reteta culinara Lasagna de dovlecel din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Lasagna de dovlecel
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Lasagna de dovlecel
Dovleceii de spala si se usuca cu un servetel; taiem felii subtiri pe lungime , lasam coaja-si punem sare. Ii punem pe gratar sau in tigaia grill si le coacem pe ambele parti, EU am avut congelate felii de dovlecei, gata coapte .-le-am decongelat, scurs si condimentat,
Pregatim sosul becahemel-eu am facut in casa dar exista si de cumparat.
Pentru compozitia de carne tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei de masline cu usturoi si un chilli iute-adaugam si cimbru proaspat /dafin . Cand s-au inmuiat se adauaga boia si carnea tocata. Amestecam bine si lasam la foc mare sa se prajeasca bine carnea. Punem sare, piper, Cand s-a rumenit frumos unem rosiile taiate cubulete-pasta de rosii si stingem cu vinul. Lasam la foc mare sa scada si vinul si apoi punem putina supa (eu am facut dintr-un cub concentrat cu apa clocotita). Cand a scazut si zeama lasata stingem. Daca e prea sec sosul punem 2-3 linguri din sosul bechamel.
Pregatim un vas pentru cuptor pentru lasagna-pasii sunt exact ca si la lasana traditionala cu foi -punem dovlecelul, ungem putin cu bechamel ,adaugam un strat de carne si punem branza mozarella razuita-repetam pana se termina compozitia. La final trebuie sa fie bechamel si branza.
Dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. A mea a stat ceva mai mult si s-a rumenit prea tare (scuze penntru aspect)-dar a fost delicioasa.
Lasam sa se odihneasca cel putin jumate de ora inainte de a servi.
Ingrediente Lasagna de dovlecel
2 dovlecei
500 gr carne tocata (amestec porc+vitel)
1 ceapa
3-4 catei de usturoi
ulei de masline, sare, piper, boia cimbru , dafin
1 pahar de vin alb
1 pahar supa de carne
1 ardei iute
3 rosii bine coapte
3 linguri pasta de rosii
aprox 300 gr sos bechamel
mozarella razuita