Lasagna de post

Reteta culinara Lasagna de post din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Lasagna de post

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Lasagna de post

 

Parca cateodata ne saturam de toate mancarurile, parca nu stim ce sa mai facem, dar va propun eu astazi o reteta de lasagana de post, grozavaaaaa, mai buna decat cea cu carne. O combinatie savuroasa, plina de legume, cu un sos de rosii delicios, putina branza de post, toate puse in acest preparat, care pentru noi a fost o incantare. Si cum ai mei au vazut ca mai am foi de lasagna de post, cica sa le mai fac, macar o data in acest post! Merita sa o pregatiti. In realizarea ei am folosit 3 straturi de paste si doua de legume.

Pentru umplutura de legume: 1 ceapa 1 cutie ciuperci 370 gr 300 gr amestec de legume mexican 1/2 ardei rosu 150 gr mazare fiarta 2 linguri ulei sare piper 1 lingura amestec de legume uscate 1/2 cana cu apa 150 gr branza vegana Pentru sosul de rosii: 1 cana si 1/2 suc de rosii de casa 2 linguri sos de kapia cu gogosari sare piper 1 lingurita boia de ardei 2 foi de dafin busuioc uscat 1 varf de lingurita praf de usturoi 1 lingura ulei 1 canita cu apa 5-6 felii de branza vegana 12 foi de lasagna de post (atatea mi-au incaput mie in vas) Umplutura de legume: Ceapa curatata o tocati marunt. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de lichid si le mai taiati. Ardeiul rosu il taiati cubulete. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa si ciupercile, le sotati 2 minute. Adaugati amestecul de legume mexican, ardeiul si mazarea. Mai sotati 2 minute, apoi puneti apa. Cand incepe sa fiarba, puneti amestecul de legume uscate, sare si piper. Lasati sa scada la foc potrivit, mai amestecati din cand in cand. Dupa ce lichidul a scazut in totalitate, trageti tigaia de pe foc. Dati pe razatoare 150 de grame de branza de post, o incorporati in acest amestec. Sosul de rosii: Intr-o tigaie incingeti uleiul, adaugati sucul de rosii, sosul de kapia cu gogosari si puneti toate contimentele. Turnati apa, lasati sosul sa fiarba la foc potrivit, pana devine grosut. Il dati deoparte.  Scoateti foile de dafin. Il impartiti in 3 parti egale. Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa clocoteste, o luati de pe foc, adaugati foile de lasagna, le lasati 5 minute. Le scoateti dupa acest timp cu o paleta. Pregatiti un vas de yena, de ceramica sau o tava. Puneti putin sos de rosii pe fundul vasului, asezati foi de lasagna una langa alta, puneti jumatate din cantitatea de legume. Asezati iar un strat de foi, sos, restul de legume, foi si iar sos. Rupeti feliile de branza de post, le puneti deasupra. Introduceti preparatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 35 de minute. Il scoateti cand este gata, il lasati 5 minute la racorit. Este gata pentru servit. Pofta buna!

Ingrediente Lasagna de post

Pentru umplutura de legume: 1 ceapa 1 cutie ciuperci 370 gr 300 gr amestec de legume mexican 1/2 ardei rosu 150 gr mazare fiarta 2 linguri ulei sare piper 1 lingura amestec de legume uscate 1/2 cana cu apa 150 gr branza vegana Pentru sosul de rosii: 1 cana si 1/2 suc de rosii de casa 2 linguri sos de kapia cu gogosari sare piper 1 lingurita boia de ardei 2 foi de dafin busuioc uscat 1 varf de lingurita praf de usturoi 1 lingura ulei 1 canita cu apa 5-6 felii de branza vegana 12 foi de lasagna de post (atatea mi-au incaput mie in vas)

1 ceapa

1 cutie ciuperci 370 gr

300 gr amestec de legume mexican

1/2 ardei rosu

150 gr mazare fiarta

2 linguri ulei

sare

piper

1 lingura amestec de legume uscate

1/2 cana cu apa

150 gr branza vegana

1 cana si 1/2 suc de rosii de casa

2 linguri sos de kapia cu gogosari

sare

piper

1 lingurita boia de ardei

2 foi de dafin

busuioc uscat

1 varf de lingurita praf de usturoi

1 lingura ulei

1 canita cu apa

5-6 felii de branza vegana

12 foi de lasagna de post (atatea mi-au incaput mie in vas)

Categorii