Lebede pe lac

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Lebede pe lac

Fierbe apa cu uleiul pănă dă într-un clocot, apoi pune făina şi un praf de sare, ia vasul de pe foc şi amestecă bine. Cănd aluatul s-a răcit pune ouăle pe rândŞ după ce se încorporează primul , îl adaugi pe celălalt. Pe o tavă unsă cu ulei şi tapetat cu făină, pune gogoşele formate cu linguriţaa, şi căteva bastonaşe în forma literei S făcute cu ajutorul unei pungi tăiate într-un colţi( pentru gâtul lebedei). Gogoşelele se pun în tavă la foc puternic pentru 5 minute, apoi la foc potrivit până se rumenesc şi capătă crustă aurie. Pune pe un platou 2 linguri cu sirop, una cu ciocolată, una cu căpşunr şi în mijlocul fiecăreia adaugă puţin lapte, iar cu o furculiţă fă un model, pornind din centru spre margini. Taie gogoşelele pe mijloc şi umple-le cu frişcă(sau cu cremă de vanilie), apoi montează gâtul lebedei în frişcă.

Ingrediente Lebede pe lac

75 ml ulei

70 ml apă

100 g făină

2 ouă

250 g frişcă

2 linguri cu sirop de ciocolată

2 linguri cu sirop de căpşune

zahăr pudră pentru presărat

2 cutiuţe de lapte condensat pentru so

sare

Categorii