Legume prajite cu sos si maioneza

Timp de preparare 25 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Legume prajite cu sos si maioneza

Se curata legumele, se spala si se taie fasii subtiri. Se amesteca berea cu faina si se adauga sare si piper. Se pune uleiul sa se-ncinga (intr-o cratita mare), se dau legumele prin aluat si se prajesc, pe rand, pana ce s-au rumenit bine. Se lasa pe hartie absorbanta sa se scurga. Pentru sos: Se curata ardeiul iute de seminte, se spala, se toaca marunt si se introduce impreuna cu celelalte ingrediente in mixer. Se gusta de sare. Maioneza se prepara dupa reteta binecunoscuta, iar la urma se incorporeaza usturoiul zdrobit. Se adauga sarea si coaja de lamaie (rasa). Sosul si maioneza se servesc cu legumele calde sau reci

Ingrediente Legume prajite cu sos si maioneza

Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg legume (conopida

dovlecei

ardei

morcovi)

150 g faina

1/4 l bere

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita piper

circa 1,5 l ulei pentru prajit.

Pentru sos: 1 ardei iute rosu

100 g seminte de dovleac (curatate)

o legatura patrunjel verde

20 g cascaval (parmezan) ra

3 linguri zeama de lamaie

50 ml zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa)

100 ml ulei.

Pentru maioneza: un ou

o lingurita zahar

o lingurita mustar

zeama si coaja de la o lamaie

1/4 l ulei

un catel de usturoi

Categorii