Lemon curd

Este o crema pe baza de suc de citrice (de unde denumirile specifice de orange curd sau lemon curd), O Umplutura perfecta pentru tarte sau prajituri, toppingul aromat pentru biscuiti sau briose.

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Lemon curd

Se amesteca ouale cu zaharul si amidonul de porumb. Adaugati sucul de la 2 lamai si coaja de la 1 lamaie.

Se amesteca bine, apoi se pune pe foc mediu/ridicat pana se ingroasa, amestecand constant cu un tel.

Odata ce crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul taiat in bucati. Se amesteca bine pana se incorporeaza, apoi se adauga sucul de la 1 lamaie. Se amesteca bine.

Se toarna crema intr-un borcan si se lasa cel putin 2 ore in frigider.

Gata!

Ingrediente Lemon curd

3 lamai bio

120 gr zahar

5 oua

15 gr de amidon de porumb

120 gr unt

Categorii