Lemon Drizzle Cake

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Lemon Drizzle Cake

Pornim cuptorul la 180 grade, trebuie sa fie cald cand punem tava. Eu am adaugat mac macinat , deci daca doriti asa atunci trebuie macinat macul. Se poate adauga si boabe intregi de mac . Untul impreuna cu zaharul il batem pana cand obtinem o compozitie cremoasa si nu se mai simte zaharul. Adaugam ouale cate unul, amestecand bine dupa fiecare . Punem coaja rasa de lamaie , faina , praful de copt si macul macinat sau nu si amestecam compozitia bine. Intr-o tava de cozonac (25 cm lungime) sau tava dreptunghiulara ( u am folosit o tava de silicon in forma de stea ) tapetata cu hartie, turnam compozitia. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 40 min, inainte de a scoate din cuptor incercati cu scobitoarea. Pana cand se coace prajitura pregatim siropul: Punem pe foc mic o cratita cu apa, zaharul si zeama de lamaie. Lasam sa fiarba 5-10 minute si dam deoparte . Cand scoatem prajitura din cuptor o intepam din loc in loc cu un cutit si turnam peste ea siropul cald. Prajitura va absorbi tot siropul. Lasati sa se raceasca in tava. Se poate servi cu frisca, smantana dulce batuta alaturi de cafea si de cei dragi.

Ingrediente Lemon Drizzle Cake

Blat :

-225 gr unt la temperature camerei

-200 gr zahar

-225 gr faina

-1 praf de copt

-4oua

-praf de sare

-coaja rasa de la o lamaie

-2-3 linguri mac

Siropul:

-sucul de la 2 lamai

-200 gr zahar

-100 ml apa

Categorii