Lichior de oua

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Lichior de oua

Zaharul cu frisca lichida si cu pliculetul de vanilie se amesteca dupa care se pun pe foc si se fierb cand a fiert se pune la o parte si se lasa sa se raceasca aproape de tot cand s-a racit adaugam galbenusurile de ou amestecam bine dupa care adaugam vodka.

Se amesteca bine si se depoziteaza in sticle e important sa fie puse in sticle si nu in flacon pt ca dupa spusele unor persoane pastrate in flacon lichiorul are un gust ciudat asa ca folosit sticlute de prigat 3 la numar ca asta avut acasa .

In total obtinut in jur de 1l nu chiar dar aproape de lichior de oua. Lichiorul obtinut se pune in frigider si zilnic se agita o data pe zi se zice ca termenul de pastrare este de 3 saptamani adica atat ii trebuie sa se amestece gusturile bine ei sincer la cat e de bun nu cred ca va ramane intr-un frigider 3 saptamani gustat acum doar o gurita de curiozitate si pot sa va zic ca e delicioasa.

Ingrediente Lichior de oua

5 oua

500 ml frisca lichida

1 plic de vanilie bourbon

400 ml vodka

400 g zahar

Categorii