Lichior de oua

Este o bautura fina, cremoasa, aromata, care se bea in preajma sarbatorilor de iarna.

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Lichior de oua

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pudra, zaharul vanilat si nucsoara pana cand zaharul s-a dizolvat, iar compozitia are consistenta unei creme. Se adauga smantana dulce si laptele si se omogenizeaza bine amestecul. Apoi se adauga esenta de vanilie si alcoolul in fir subtire amestecand continuu.

Bautura se toarna in sticle cu capac si se da la rece in frigider. E bine sa se agite sticlele cat mai des (o data la cateva zile). Cu cat sta mai mult bautura cu atat e mai buna, iar in aproximativ o luna lichiorul capata o consistenta mai densa si se inchide un pic la culoare. Se consuma in maxim 10 saptamani.

Ingrediente Lichior de oua

4 galbenusuri

150 ml alcool

230 g zahar pudra

200 ml smantana dulce (32% grasime)

300 ml lapte

1 pliculet zahar vanilat

1 fiola esenta de vanilie

1 lingurita nucsoara macinata

Categorii