Limba cu sos de smantana

Instructiuni de preparare Limba cu sos de smantana
Limba se spala si se pune la fiert impreuna cu 1 lingurita sare, piper boabe , cateii de usturoi si foaia de dafin. Lasam sa fiarba pana furculita patrunde usor limba.
Se scoate in acest moment se lasa un pic la racit si apoi se curata de pielita si se feliaza subtire.
Din galbenusurile de ou impreuna cu mustarul facem o maioneza. Cand e gata adaugam la maioneza, smantana , condimentam cu sare si piper alb dupa gust.
Turnam acest sos de smantana peste feliile de limba si dam totul la rece pentru aproximativ 1 ora.
Se poate servi ca si aperitiv cu paine proaspata , dar si cu paine prajita.
Ingrediente Limba cu sos de smantana
2-3 bucati limba porc sau vitel
500 g smantana,
2 oua,
ulei,
1 foaie dafin,
3 catei usturoi,
1 lingurita piper boabe,
1lingurita mustar,
sare, piper alb ,dupa gust ;