Limba de vaca in sos de ciuperci

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Limba de vaca in sos de ciuperci

Intai punem limba la fiert cu morcov,ceapa enibahar si foi de dafin.Limba fierbe cel putin 2ore pina devine moale. Eu ma folosesc de oala cu presiune ptr a fierbe limba. Dupa ce a fiert o pun intr-un bol cu apa cu gheata ptr cateva minute si astfel putem coji usor pielita ce o are. Taiem limba in felii potrivite. Pregatim sosul-Intr-o cratita lata prajim ceapa usor dupa care adaugam ciupercile taiate si prajim usor adaugam din lichidul in care a fiert limba dupa ce l-am strecurat mai adaugam apa si praful de supa de ciuperci si lasam sa fiarba cateva minute. Adaugam feliile de limba,boia dulce usturoi pisat si lasam sa fiarba pe foc mic aproape 15 minute. Cine doreste un sos mai gros poate dizolva 1 lingura de faina cu putin sos si se adauga iarasi in sosul care fierbe si se amesteca usor. Se poate servi limba in sos cu mamaliguta calda sau cartofi si muraturi. Este o mancare foarte gustoasa si usor de pregatit. O puteti pregati cu o zi inainte si se poate incalzi in cuptor.

Ingrediente Limba de vaca in sos de ciuperci

1limba proaspata sau congelata

1ceapa

enibahar,foi de dafin

1morcov

ptr so

1ceapa

200gr ciuperci proaspete sau din conserva

1lingurita de boia dulce

1-2linguri praf de supa cu ciuperci-knor

1lingura faina

3-4catei de usturoi

Categorii