Limba de vita cu mazare

Timp de preparare 2 ore si 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Limba de vita cu mazare

Fierbem limba intreaga in apa cu sare dupa gust cca. 2 ore la foc mediu. Soatem limba din oala si lasam sa se raceasca. Indepartam pielea de pe limba si taiem rondele de 1,5cm. Intr-o cratita punem uleiul de masline adaugam usturoiul si ceapa taiate solzisori frigem 2min pana incepe sa sticleasca. Adaugam rosiile taiate din conserva, mazarea, foile de dafin, rondelele de limba si cca. jumatate cana de apa fierbinte. Lasam sa fiarba 10min. dupa care potrivim de sare, piper si sos picant(tip tobasco). Eu am servit aceasta mancare cu orez. Fierbem 250g orez in multa apa, sare si piper macinat. Cand orezul a fiert scurgem apa adaugam 50g unt, amestecam si se serveste impreuna cu mincarea de limba. E o mancare ce se serveste uneori in zona centru nordul portugaliei alaturi de un vin bun rosu. Va urez pofta buna!

Ingrediente Limba de vita cu mazare

1 limba de vita

600g mazare

1 ceapa medie

1 conserva de rosii(400g)

3 catai usturoi

6 linguri ulei de masline

2 foi dafin

sos picant dupa gust(optional)

sare si piper

Categorii