Linte batuta

Inlocuitor foarte bun al fasolei

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Linte batuta

Se pune lintea la inmuiat de seara in apa caduta.

A doua zi se scurge de apa in care a stat peste noapte si se pune la fiert in apa curata.

Se fierbe circa 30 de minute.

Dupa ce a fiert se scurge bine si se pastreaza putina zeama. Ar trebui sa arate asa fiarta.

Se pune uleiul de masline, uleiul de susan, cele 10 linguri de zeama, sarea si piperul si se bate bine cu blenderul.

Dupa ce ati batut-o bine se aduga ceapa taiata marunt si patrunjelul si se amesteca bine.

Pentru cei carora le place ceapa caramelizata, se poate renunta la ceapa cruda din interior si se poate cali putina ceapa intr-o tigaie cu putin ulei de palmier (dar asa nu mai e foarte sanatos).

Ingrediente Linte batuta

250 GR.LINTE ROSIE

3 LINGURI ULEI DE MASLINE EXTRAVIRGIN

10 LINGURI DIN ZEAMA IN CARE A FIERT LINTEA

SARE MARINA SI PIPER DUPA GUST

O CEAPA

OPTIONAL PATRUNJEL

OPTIONAL O LINGURA DE ULEI DE SUSAN

Categorii