Linte batuta

Inlocuitor foarte bun al fasolei
Instructiuni de preparare Linte batuta
Se pune lintea la inmuiat de seara in apa caduta.
A doua zi se scurge de apa in care a stat peste noapte si se pune la fiert in apa curata.
Se fierbe circa 30 de minute.
Dupa ce a fiert se scurge bine si se pastreaza putina zeama. Ar trebui sa arate asa fiarta.
Se pune uleiul de masline, uleiul de susan, cele 10 linguri de zeama, sarea si piperul si se bate bine cu blenderul.
Dupa ce ati batut-o bine se aduga ceapa taiata marunt si patrunjelul si se amesteca bine.
Pentru cei carora le place ceapa caramelizata, se poate renunta la ceapa cruda din interior si se poate cali putina ceapa intr-o tigaie cu putin ulei de palmier (dar asa nu mai e foarte sanatos).
Ingrediente Linte batuta
250 GR.LINTE ROSIE
3 LINGURI ULEI DE MASLINE EXTRAVIRGIN
10 LINGURI DIN ZEAMA IN CARE A FIERT LINTEA
SARE MARINA SI PIPER DUPA GUST
O CEAPA
OPTIONAL PATRUNJEL
OPTIONAL O LINGURA DE ULEI DE SUSAN