Lipii cu carne de oaie
Instructiuni de preparare Lipii cu carne de oaie
Inabuseste carnea de oaie in ulei cu putina apa si condimenteaza dupa gust. In grasimea ramasa caleste apoi ceapa taiata marunt. Adauga pasta de tomate dizolvata in apa, boiaua de ardei, vinul si carnea inabusita. Completeaza cu apa cat cuprinde si lasa sa fiarba.
Dupa ce a scazut bine, asaza in mijlocul lipiilor cateva linguri dinamestecul de carne. Alaturi, pune salata de varza cu rosii taiate cubulete. Pliaza lipiile pe jumatate sau ruleaza-le ca pe clatite.
Sugestie: Daca nu ai in casa lipii, pregateste repede cateva clatite.
Ingrediente Lipii cu carne de oaie
4 lipii
300 g carne tocata de oaie sau miel
4 cepe,
100 g pasta de tomate
100 ml vin
o varza alba
5 rosii
boia de ardei
ulei, sare, piper, cimbru.