Luscos cu carne de rata

Reteta culinara Luscos cu carne de rata din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Luscos cu carne de rata

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Luscos cu carne de rata

 

Luscosul-zama ardeleneasca cu varza este febletea sotului meu .Ii aduce aminte de copilarie pentru ca bunica lui avea multe rate .

 

INGREDIENTE
600 gr tacamuri rata 2 linguri untura rata 2 rosii 1 varza mica 1 ceapa rosie 1 ceapa alba 1 morcov mare 1 foaie de dafin 1 tija marar 1 pahar smantana 2 linguri otet mere -optional piper negru macinat sare verdeata Ceapa se taie marunt , morcovul se taie rondele . Legumele se soteaza usor in untura de rata . Varza se marunteste si se pune in oala peste legumele sotate . Adugati carnea si 3 l apa . Sarati . Tot acum puneti la fiert foia de dafin si crenguta de marar . Rosiile se maruntesc si se pun in oala spre sfarsitul fierberii . Luscosul este gata cand sunt patrunsi morcovii si carnea . Piparati si dregeti ciorba cu smantana . Sa nu faca cocoloase , smantana trebuie diluata cu zeama calda din ciorba . Gustati , sarati , piparati sau acriti cu putin otet de mere , daca este necesar . La servire presrati deasupra verdeata . Serviti alaturi ceaap si ardei iuti . Pofta buna !!!

Ingrediente Luscos cu carne de rata

600 gr tacamuri rata

2 linguri untura rata

2 rosii

1 varza mica

1 ceapa rosie

1 ceapa alba

1 morcov mare

1 foaie de dafin

1 tija marar

1 pahar smantana

2 linguri otet mere -optional

piper negru macinat

sare

verdeata

Categorii