Maakouda a la chakchouka

Reteta culinara Maakouda a la chakchouka din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Algeria. Cum sa faci Maakouda a la chakchouka
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Maakouda a la chakchouka
Aceasta reteta este de origine algeriana si daca omiteti oul, veti obtine o reteta de post absolut delicioasa. Reteta in sine e foarte simpla, e vorba despre un aluat cu cartofi, la fel ca si cel din care facem galustele cu prune. E umplut cu legume sau umplutura poate varia in functie de preferinte. Eu am ales sa respect reteta originala, doar ca am adaugat in compozitie si patrunjel verde tocat.
INGREDIENTE
Ingrediente Maakouda a la chakchouka
Ingrediente: -500 g cartofi fainosi -1 ou intreg -sare, piper -un varf de cutit nucsoara -250 g faina Umplutura: -2 cepe medii -2 ardei kapia copti -1 rosie decojita -1 catel usturoi -1 ardei iute (sau mai putin, in functie de cat de mult va place mancarea iute) -sare -ulei de masline pentru calit legumele + -ulei pentru prajit