Mac and cheese (macaroane cu branza)

Reteta culinara Mac and cheese (macaroane cu branza) din categoria Paste. Specific Statele Unite. Cum sa faci Mac and cheese (macaroane cu branza)

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mac and cheese (macaroane cu branza)

 

Rețeta clasică americană de macaroane cu brânză este de fapt o rețetă de macaroane cu diferite tipuri de brânză. Am mancat in diverse locuri dar nu m-am convins – avand in vedere ca este putin greu. Dar de curiozitate, am încercat rețeta lui Jamie Oliver. Am respectat fiecare pas și ingredient - a ieșit o minune - cremoasă și delicioasă. O recomand – dar atentie – este important sa respectati ingredientele si pasii. 

1 cub de unt 2-3 cepe 2-3 linguri de faina 1 litru de lapte macaroane mici 100 gr brânză cheddar, 100 gr brânză raclette sau gruyerre, 100 gr parmezan sare, piper, 1 linguriță muștar Pentru crumble: putina bacon, pesmet proaspat, usturoi, ulei de masline

Intr-o craticioara punem cubul de unt la incalzit si incalzim solzii de ceapa tocat-lasam sa fiarba pana se inmoaie si devine marinata. (Aproximativ 15 minute) Se pune putina sare si piper alb. Se adauga 3 linguri de faina si se amesteca astfel incat sa fie absorbita de ceapa. Se toarnă un litru de lapte, amestecând cu grijă. Lămâi la fiert într-o cratiță mică - între timp fierbe pastele - de obicei macaroane mici - macaroane; fierbe jumatate - doar 5 minute;

Între timp, rade cheddarul, raclette (sau gruyerre) și parmezanul.

Punem deoparte apa in care au fiert pastele. Si apoi strecuram macaroanele.

In tigaia (care a fost luata de foc) cu sosul alb adaugam branzeturile, 1 lingurita de mustar englezesc, putina apa din paste sa fie prea groasa si adaugam paste-mix cu grija si punem intr-o matrita rezistenta la foc. si deasupra punem branza rasa (eu am oprit putin din amestecul ras initial)

Se da la cuptor pentru 30 de minute - apoi se scoate si se presara cu crumble de pesmet cu bacon (se pune in tigaie la prajit bacon - pancetta daca ai tocat marunt cu ulei de masline si ulei fara masline - se prajeste bine si apoi se adauga paine facuta din pesmet - se amesteca bine.se prajeste pana se coloreaza si se da la cuptor sa se rumeneasca din nou in gratinat.

Ingrediente Mac and cheese (macaroane cu branza)

1 cub de unt

2-3 cepe

2-3 linguri faina

1 litru lapte

macaroane mici

100 gr branza cheddar, 100 gr branza raclette sau gruyerre, 100 gr parmezan

sare, piper, 1 lta mustar

Pentru crumble: putin bacon, pesmet de paine proaspat, usturoi, ulei de masline

Categorii