Macaroane cu branza si jambon
Aceasta reteta de macaroane cu branza si jambon este una din mancarurile gatite des in Belgia. Este o reteta destul de rapida si consistenta.
Instructiuni de preparare Macaroane cu branza si jambon
Puneti apa cu putina sare la fiert si gatiti macaroanele. Cand sunt gata le spalati bine sub apa rece si le lasati la scurs. Intr-o cratita incingeti untul, adaugati faina si amestecati bine cu un tel 1 minut.
Luati cratita de pe foc, adaugati putin lapte si amestecati energic pana la omogenizare. Continuati adaugand laptele treptat si amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Daca nu veti folosi smantana lichida pastrati o cana din cantitatea de lapte. Cand ati terminat de incorporat laptele puneti cratita inapoi pe foc si adaugati branza. Condimentati cu sare, piper si nucsoara. Amestecati bine si din cand in cand ( cand branza se topeste si sosul devine prea gros ) adaugati treptat smantana lichida ( sau cana de lapte ) pentru a subtia sosul. Acesta trebuie sa aiba consistenta aluatului de clatite. Adaugati jambonul taiat bucatele mici si mai lasati 2 minute pe foc amestecand.
Adaugati macaroanele in cratita cu sosul si amestecati bine. Lasati 2 minute la foc mic amestecand continuu.
Potriviti de sare, piper si nucsoara. Incalziti cuptorul la 180°C Luati cratita de pe foc si turnati totul intr-un recipient pentru cuptor. Presarati branza deasupra si introduceti la cuptor pentru aprox 10 min sau pana prinde o crusta aurie. ( Optional puteti presara si pesmet )
Ingrediente Macaroane cu branza si jambon
350 gr macaroane
100 gr faina
100 gr unt
200 gr branza emmentaler sau gruyere
200 gr jambon ( 10 felii )
1 L lapte
100 ml smantana lichida ( optional )
Nucsoara
Sare
Piper