Macaroane cu carne de vitel

Din copilarie mi-a ramas aceasta reteta de-a mamei in fruntea listei preferintelor culinare......

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Macaroane cu carne de vitel

Se taie carnea in felii de 1 cm grosime dupa care se taie fasii late de 0,5 cm, le condimentam cu sare si piper.

Se spala si se curata legumele, se da pe razitoarea mare morcovul si telina, ceapa rosie se taie julien, prazul se taie rondele foarte subtiri, ardeiul se taie fasii si usturoiul se toaca marunt, rosile se curata de pielita si se toaca marunt.

Intr-o tigaie se pune o lingura de untura si se pune la foc mic dupa ce s-a topit untura se pune carnea sa se rumeneste la foc mic pe toate partile, apoi se adauga usturoiul si ceapa rosie se mai lasa pina devine ceapa sticloasa si se stinge cu vin. In alt vas se calesc cu untura morcovii, telina si prazul pina se topesc si devin o pasta. Se adauga apoi rosile si vegeta si se mai lasa 10 minute.

Se fierb pastele in apa cu sare si se scurg. Se ia un vas de yena se unge cu untura si se tapeteaza cu pesmet, se pune un strat de paste apoi un strat de sos si apoi carne din nou paste-carne -sos deasupra se presara boia si cimbru si se stropeste cu vin.

Se incalzeste cuptorul si se da la cuptor 10 minute. Sa se imprieteneasca ingredientele ,se servesc cu smintina. Pofta buna!

Ingrediente Macaroane cu carne de vitel

500 g carne de vitel de preferat vrabioara,

1lingurita vegeta,

1 lingura pesmet,

1 pahar de vin alb,

ulei,

un praz mare,

1 ceapa rosie,

2 morcovi,

1/2 telina,

2 lingura de untura,

un ardei gras rosu,

4 rosii de gradina,

1 ardei iute,

4 catei de usturoi,

sare,

piper,

boia dulce,

cimbru verde,

500 g paste fainoase-eu prefer penne rigate,

400g smantina.

Categorii