Macarons
Reteta culinara Macarons din categoria Prajituri. Specific Franta. Cum sa faci Macarons
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Macarons
Sper sa va fie de ajutor explicatiile mele, sa preparati, pentru Revelion sau alta masa festiva, fara nici un fel de probleme aceste bezele frantuzesti un pic pretentioase in cazul in care nu se respecta cateva reguli usor de urmat. Pentru cine nu a auzit de macarons, pretentiile sunt ca acestea sa aiba carapacea compacta (fara nici un fel de fisuri), sa fie tare dar fina si lucioasa, la interior bezeaua sa fie moale si sa mai aiba musai piciorus sau guleras (marginea zgrumturoasa care apare in minutul 5 de coacere la cuptor). Am preparat pentru bucuria fiicei mele si a colegilor ei, ca sa nu mai aiba nimeni frustrari culinare. Pentru aceasta generatie cofetarie nu mai inseamna "Scala" sau "Hotel Bucuresti" (care au disparut din pacate) ci "Paul" si "Chocolat" (greu accesibile pentru multi dintre noi).
Ingrediente Macarons
PENTRU BEZEA
100 g albus de ou (2-3 oua)
45 g zahar tos dar nu foarte grosier (Margaritar e cam mare)
1 praf de sare (doua ciupituri cu 2 degete)
200 g zahar pudra cu continut slab de amidon (cititi pe pachet)
100 g faina de migdale de preferinta alba (Auchan, Kaufland)
coloranti (pudra sau gel, interzis lichid)
PENTRU CREMA GANACHE
150 ml frisca lichida
100 g ciocolata alba de foarte buna calitate
optional colorant natural sau sub orice forma (pudra, gel, lichid)